Branislav
Đorđević

„Ja sam ranoranilac i u početku mi je smetalo, a posle sam se navikao na to da sve počinje da radi tek od 9h, 10h… ništa nije otvoreno: ni kiosk, ni kafić, ni samoposluga, ništa… morao sam da promenim svoj jutarnji ritual.“

Kako izgleda živeti u Španiji, ali sa srpskim korenima? Koje se predrasude o Špancima najpre ruše, a koje potvrđuju? Da li je za život u Španiji neophodno poznavanje španskog jezika? Kako izgleda graditi profesionalnu karijeru o toj zemlji? Gde se najlakše pronalaze tragovi Srbije u Madridu, Barseloni, Marbelji ili Valensiji? I kako uopšte izgleda svakodnevica naših ljudi u različitim krajevima Španije?

Podkast Instituta Servantes u Beogradu pod nazivom Moja španska priča (España Contada), donosi odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja. Kroz prvu sezonu podkasta prošetalo je petnaestak gostiju poreklom iz Srbije, koji su svoj život i karijeru nastavili da grade u Španiji. Razgovore sa njima vodila je Ana Vučković Denčić.

Novinar Branislav Đorđević u ovoj epizodi podeliće svoja iskustva i anegdote vezane za životu u Španiji. Odgovaraće na brojna pitanja u vezi sa špansko-srpskim vezama i navikama, pričaće kako o profesionalnim, tako i onim ličnim koracima koje svako od nas mora da napravi kada odluči da nastavi život u inostranstvu.

O jednoj ništa manje zanimljivoj priči koja je devedesetih punila stranice štampe, kako u Srbiji tako i u Španiji, govoriće vam Maja Sikimić. Saznajte kako su, i zbog čega, fudbaleri Partizana svojevremeno pronašli svoju sigurno zonu u gradiću Fuenlabrada, nadomak Madrida.

SLUŠAJ PODKAST
Branislav Đorđević
S1 E9 | JUL 6, 2022 | 39 MINS

PodcastBranislav Đorđević

PREUZMI TRANSKRIPT (PDF)
SLUŠAJ PODKAST NA PLATFORMAMA: