Ivan
Kovačević

Život u Španiji za mene: volim da prevedem ono što Španci kažu „život bez žurbe, ali i bez pauze“.

Kako izgleda živeti u Španiji, ali sa srpskim korenima? Koje se predrasude o Špancima najpre ruše, a koje potvrđuju? Da li je za život u Španiji neophodno poznavanje španskog jezika? Kako izgleda graditi profesionalnu karijeru o toj zemlji? Gde se najlakše pronalaze tragovi Srbije u Madridu, Barseloni, Marbelji ili Valensiji? I kako uopšte izgleda svakodnevica naših ljudi u različitim krajevima Španije?

Podkast Instituta Servantes u Beogradu pod nazivom Moja španska priča (España Contada), donosi odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja. Kroz prvu sezonu podkasta prošetalo je petnaestak gostiju poreklom iz Srbije, koji su svoj život i karijeru nastavili da grade u Španiji. Razgovore sa njima vodila je Ana Vučković Denčić.

Kontrabasista Ivan Kovačević obišao je Španiju uzduž i popreko, a sve vreme igrajući u ritmu balkanske muzike za kojom je Španija poludela na prečac. Kako je izgledalo graditi karijeru u Španiji, da li je muzički jezik bio lakši za komunikaciju od španskog ili srpskog i koje to predrasude Španije uspešno ruši otkako se preselio tamo pre nekoliko decenija?

U samoj završnici Maja Sikimić osvrnuće se na još jedan fenomen koji je doprineo boljoj komunikaciji Srbije i Španije – reč je o brojnim hit serijama na španskom jeziku koje imaju izuzetno veliku popularnost u Srbiji. Saznajte koje su to serije stekle kultni status u Srbiji, koje su TV zvezde posetile našu zemlju i kako je rasla naša ljubav prema pričama sa malih ekrana.

SLUŠAJ PODKAST
Ivan Kovačević
S1 E10 | JUL 20, 2022 | 43 MINS

PodcastIvan Kovačević

PREUZMI TRANSKRIPT (PDF)
SLUŠAJ PODKAST NA PLATFORMAMA: