Sara
Marjanović

„Španija je toliko magična zemlja. Bez obzira što sam ovde skoro 30 godina još uvek mi je puno toga ostalo da upoznam.“

Kako izgleda živeti u Španiji, ali sa srpskim korenima? Koje se predrasude o Špancima najpre ruše, a koje potvrđuju? Da li je za život u Španiji neophodno poznavanje španskog jezika? Kako izgleda graditi profesionalnu karijeru o toj zemlji? Gde se najlakše pronalaze tragovi Srbije u Madridu, Barseloni, Marbelji ili Valensiji? I kako uopšte izgleda svakodnevica naših ljudi u različitim krajevima Španije?

Podkast Instituta Servantes u Beogradu pod nazivom Moja španska priča (España Contada), donosi odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja. Kroz prvu sezonu podkasta prošetalo je petnaestak gostiju poreklom iz Srbije, koji su svoj život i karijeru nastavili da grade u Španiji. Razgovore sa njima vodila je Ana Vučković Denčić.

Kako to izgleda kada jedna pijanistkinja iz Srbije svira klasike španske muzike? Koliko je teško, ili pak lako, probiti se u izdavačkoj industriji druge zemlje? I da li muzika uopšte poznaje granice? O svemu tome u ovoj epizodi podkasta govoriće Sara Marjanović, čija se ljubav prema crno-belim dirkama, započeta u Srbiji, poslednjih decenija uspešno razvija u Španiji.

O nešto drugačijoj ljubavi u svom segmentu govoriće Maja Sikimić koja će publiku podkasta nakratko odvesti do Ulcinja. Saznajte da li je Migel de Servantes zaista proveo deo svog života u ovom jadranskom gradu i koliko ima istine u tome da je baš u Ulcinju pronašao inspiraciju za Dulsineju, veliku ljubav Don Kihota.

SLUŠAJ PODKAST
Sara Marjanović
S1 E6 | MAJ 25, 2022 | 36 MINS

PodcastSara Marjanović

PREUZMI TRANSKRIPT (PDF)
SLUŠAJ PODKAST NA PLATFORMAMA: