Ana
Milutinović

Preporučila bih ljudima da obiđu sever Španije i Put hodočašća za Santjago, koji se završava u katedrali u Santjagu de Komposteli.

Kako izgleda živeti u Španiji, ali sa srpskim korenima? Koje se predrasude o Špancima najpre ruše, a koje potvrđuju? Da li je za život u Španiji neophodno poznavanje španskog jezika? Kako izgleda graditi profesionalnu karijeru o toj zemlji? Gde se najlakše pronalaze tragovi Srbije u Madridu, Barseloni, Marbelji ili Valensiji? I kako uopšte izgleda svakodnevica naših ljudi u različitim krajevima Španije?

Podkast Instituta Servantes u Beogradu pod nazivom Moja španska priča (España Contada), donosi odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja. Kroz prvu sezonu podkasta prošetalo je petnaestak gostiju poreklom iz Srbije, koji su svoj život i karijeru nastavili da grade u Španiji. Razgovore sa njima vodila je Ana Vučković Denčić.

Ana Milutinović govoriće u ovoj epizodi podkasta o prevodilačkom životu na srpsko-španskoj relaciji. Sa višegodišnjim iskustvom u španskoj prestonici, profesionalnim i životnim, ona će podeliti svoje utiske o mentalitetu, navikama, po kojoj predrasudi i običajima koji se vezuju za Španiju i Srbiju.

A kada je reč o srpsko-španskim vezama, muzika se svakako pominje kao jedna od najistaknutijih. O balkanskim ritmovima koji su osvojili Španiju, kao i o bendovima koji su uspešno svirali širom zemlje u svom segmentu govoriće Maja Sikimić.

SLUŠAJ PODKAST
Ana Milutinović
S1 E11 | AUG 3, 2022 | 34 MINS

PodcastAna Milutinović

PREUZMI TRANSKRIPT (PDF)
SLUŠAJ PODKAST NA PLATFORMAMA: