Bogdan
Đorić

Madrid je najlepši u aprilu, maju, u to vreme madridsko nebo pri zalasku sunca ima specijalnu boju, postaje sve dublje plavo, crveno pa narandžasto, bez i jednog oblaka!

Kako izgleda živeti u Španiji, ali sa srpskim korenima? Koje se predrasude o Špancima najpre ruše, a koje potvrđuju? Da li je za život u Španiji neophodno poznavanje španskog jezika? Kako izgleda graditi profesionalnu karijeru o toj zemlji? Gde se najlakše pronalaze tragovi Srbije u Madridu, Barseloni, Marbelji ili Valensiji? I kako uopšte izgleda svakodnevica naših ljudi u različitim krajevima Španije?

Podkast Instituta Servantes u Beogradu pod nazivom Moja španska priča (España Contada), donosi odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja. Kroz prvu sezonu podkasta prošetalo je petnaestak gostiju poreklom iz Srbije, koji su svoj život i karijeru nastavili da grade u Španiji. Razgovore sa njima vodila je Ana Vučković Denčić.

U ovoj epizodi podkasta Bogdan Đorić govoriće o svom informatičkom iskustvu na španskim meridijanima, o tome kako je izgledalo graditi karijeru u rastućoj IT industriji, kao i kako iz današnje perspektive izgledaju kultura i njena digitalna transformacija. Biće reči i o njegovom životu u španskoj prestonici gde je nakon Beograda nastavio prvo svoju akademsku, a potom i profesionalnu karijeru.

O građenju karijere u Španiji takođe vrlo dobro mogu da govore i brojni srpski sportisti za koje je, naročito devedesetih godina prošlog veka, Španija bila važna adresa. Maja Sikimić za sam kraj izdvaja neke od najzanimljivijih priča srpsko-španskog sporta i otkriva na koji su način junaci sporta gradili mostove između dve zemlje.

SLUŠAJ PODKAST
Bogdan Đorić
S1 E13 | AUG 30, 2022 | 37 MINS

PodcastBogdan Đorić

PREUZMI TRANSKRIPT (PDF)
SLUŠAJ PODKAST NA PLATFORMAMA: