Igor
Nedeljković

„Za Prado vam je potreban godišnji odmor. Ne može čovek da stane pred Velaskesa i kaže sad ću 10 gr Velaskesa, 50 gr Goje i 150 gr El Greka.“

Kako izgleda živeti u Španiji, ali sa srpskim korenima? Koje se predrasude o Špancima najpre ruše, a koje potvrđuju? Da li je za život u Španiji neophodno poznavanje španskog jezika? Kako izgleda graditi profesionalnu karijeru o toj zemlji? Gde se najlakše pronalaze tragovi Srbije u Madridu, Barseloni, Marbelji ili Valensiji? I kako uopšte izgleda svakodnevica naših ljudi u različitim krajevima Španije?

Podkast Instituta Servantes u Beogradu pod nazivom Moja španska priča (España Contada), donosi odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja. Kroz prvu sezonu podkasta prošetalo je petnaestak gostiju poreklom iz Srbije, koji su svoj život i karijeru nastavili da grade u Španiji. Razgovore sa njima vodila je Ana Vučković Denčić.

U ovoj epizodi gost je Igor Nedeljković, jedini stranac profesor flamenko gitare na državnom Konzervatorijumu u Madridu! Nedeljković će pričati o tome kako je uspeo da spoji jug Srbije sa jugom Španije, šta je ono iz Leskovca što je uspeo da pronađe u Madridu i kako to izgleda kada jedan balkanski muzičar uzme flamenko u svoje ruke.

Da nije samo srpski jug povezan sa Španijom, već da tragove te zemlje možemo da pronađemo i na severu Srbije pokazaće novinarka Maja Sikimić. Ona će u svom delu podkasta otkriti kako se to desilo da se zaštitnica Španije, Sveta Tereza Avilska, nađe na grbu Subotice!

SLUŠAJ PODKAST
Igor Nedeljković
S1 E3 | APR 14, 2022 | 38 MINS

PodcastIgor Nedeljković

PREUZMI TRANSKRIPT (PDF)
SLUŠAJ PODKAST NA PLATFORMAMA: